460true dots topleft 460true false 800http://www.stephbriggsdesign.com/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Malmaison Liverpool Suite
    Malmaison Liverpool Suite
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Malmaison Liverpool Suite
    Malmaison Liverpool Suite
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Malmaison Livepool Suite
    Malmaison Livepool Suite
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Hotel du Vin Newcastle Rooms
    Hotel du Vin Newcastle Rooms
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Hotel du Vin Newcastle Mezzanine Bathrooms
    Hotel du Vin Newcastle Mezzanine Bathrooms
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Hotel du Vin Newcastle Suite
    Hotel du Vin Newcastle Suite
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Hotel du Vin Newcastle Suite
    Hotel du Vin Newcastle Suite
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Hotel du Vin Poole Suite
    Hotel du Vin Poole Suite
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Hotel du Vin Poole Suite Bathroom
    Hotel du Vin Poole Suite Bathroom
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Hotel du Vin Poole Suite
    Hotel du Vin Poole Suite
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Malmaison Oxford Cell Room
    Malmaison Oxford Cell Room
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Malmaison Oxford Suite
    Malmaison Oxford Suite
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Malmaison Manchester Junior Suite
    Malmaison Manchester Junior Suite
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Malmaison Manchester Suite Bathroom
    Malmaison Manchester Suite Bathroom
  • 5000 fade true 60 bottom 30
    Malmaison Manchester Suite
    Malmaison Manchester Suite

Creating comfortable sleeping environments is always a challenge but never more so when the building is cast concrete some of the rooms have no external views. This was the case with the suites in Liverpool where we divided the repeated floor plate to allow the creation of two feature suites on the 6th floor. However because the design of the building was set we could not manipulate architecture to get window into all the rooms. The finish design divided the main site into three rooms and a bathroom so that the bedroom was located within the internal space between the lounge and games rooms but without natural light. The offset this we designed a bordello feel with dark papered walls and rich fabrics and a full height TV, desk and wardrobe unit in teak at the end of the bed. Because each of the spaces have a unique feel and design the lack of natural light in the bedroom because a feature not a flaw.

The architecture of Hotel du Vin Newcastle was designed around the existing warehouse that forms the front of the hotel. It is industrial and lofty and so the rooms have been designed to recreate this feel but also give the guest a warm and cosy private space. Many of the rooms have mezzanine bathrooms that make the best use of the extra high ceilings and the rooms located in the existing building have made use of the existing architectural features such as exposed brick walls, Steel columns and uniquely shaped windows overlooking the river Tyne. In the new build the rooms have been designed to recreate the feel of the warehouse and have features and layouts that mimic what is existing from the ware house so that none of the rooms feel out of place in the hotel.

The feature of the design style in Hotel du Vin Pool is light, seaside and nautical and the rooms reflect this. The finishes are lighter than previous Hotel du Vins and has a soft, calm feel that sits beautifully within the existing building and location so that Poole is unique to the Hotel du Vin group.

A variety of room types and designs make each area of the hotel different from the others and the mix of bedroom schemes means that there are no more than four or five rooms of similar design within the hotel.

Malmaison Oxford is divided into 5 wings with each wing a unique architecture and layout to each of the bedrooms. As an old Victorian prison the main feature rooms were in the old prison block made out of 2-3 cells knocked through to make one room. This in itself was a unique feature but the rest of the rooms in the block are also uniquely designed to compliment the variety of architectural styles from Victorian administration, Governor’s residence and a new build wing. Although there is a theme through the hotel the variety means that guests can have a different experience with each visit if they chose to stay in different parts of the hotel.

This was a refurbishment project in the existing Manchester hotel when it was decided that the rooms in general needed a lift but that the suites in particular should be redesigned to make better use of the space and bring them in line with the designs that were being introduced in the newer hotels. Many of the layouts in the suites were a terrible waste of space so each of the rooms were reconfigured to open up the rooms, create separate sleeping and lounging areas and larger feature bathrooms. The rooms became more open and as a result felt larger and more luxurious. The designs for Manchester were bold and confident and took inspiration from iconic features or people of Manchester.